Bekijk het origineel

Doe meer met uw diepvriezerl

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Doe meer met uw diepvriezerl

3 minuten leestijd

ü kunt meer doen met uw diepvriezer dan bonen en wortelen invriezen. Kook eens voor enkele keren teg'el^k, verdeel de g'erecliten in porties en vries ze in. (Zet wel de invriesdatum én de inlioud op de verpakking:). U bent na een vermoeiend dagje bos of strand snel klaar. Bovendien: voor onverwachte gaaston hebt u ook altiid een g>ezellig-e maal klaar staant

Vlaamse rimdvleesrag-oüt
1,5 kg runderstooflappen, peper, zout, 0,5 kg uien, 125 g DOter of margarine, 1 I bier, f potje zure zilveruitjes, 400 g champignons.

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met peper en zout. Snijd de uien klein en fruit ze in de boter of margarine. Doe het vlees erbij en bak het mee bruin. Voeg het Dier toe en stoof het vlees gaar in ± 2 uur. Voeg de zilveruitjes en schoonoemaakte champignons erbij. Kook net geheel ± 5 minuten tloor. Verdeel de ragoQt in 4 porties. Laat die goed afkoelen. Vries ze in in polyetheenzakken, die in pannen worclen gezet waar de ragoOt later in kan worden verwarmd. Neem de zak uit de pan als de ragoOt bevroren is.

Ontdooi de ragoOt-{± 4 uur in de koelkast) en verwarm hem. Maak hem op smaak met bruine suiker, peper, zout en bind hem met 12 g aangemengde bloem per portie. Geef de ragoQt met aardappelpuree en sperziebonen (uit de diepvries). Uiterste bewaartijd:" ± 3 maanden.

Gevuld stokbrood

4 stokbrooden, 2 kg uien, 100 g boter of margarine, 400 g geraspte belegen kaas.

Snijd het stokbrood aan de bovenkant over de hele lengte in en buig het goed open. Snijd de uien in ringen en bak ze in de boter bruin. Verdeel de uien over het brood en verdeel daarop de geraspte kaas. Verpak de broden apart (n diepvrieskwaliteit aluminiumfolie en vries ze in.

Leg ze voor het gebruik in gesloten verpakking in een hete oven (+ 200'C) en laat het brood ontdooien en de kaas smelten in ± 45 minuten. Snijd het brood in schijven en geef het bij de borrel of als hapje bij de lunch. Uiterste bewaartijd: ± 3 maanden. de geschilde bananen klein en roer de vruchten door de kip met saus. Kook het geheel ± 5 minuten door. Laat de ragoQt afkoelen en verdeel hem in 4 porties. Verpak die ais Vlaamse rundvleesragoOL

Ontdooi de kip in een pan op een klein vuur + 45 minuten, of laat hem in de koelkast ontdooien. Maak het gerecht op smaak met kerrie, zout en eventueel suiker en bind de saus met 1 eetlepel aangemengde maizena. Geef de kip met gekookte rijst en snijbonen (uit de diepvries). Uiterste bewaartijd: ± 3 maanden. deelte van de erwtensoep, waarvan u altijd te veel maakt, in. Maak een dubbele hoeveelheid stamppot en bewaar de helft voor een volgende keer. Ingevroren gebak (snijd net alvast in punten of plakken) zorgt ervoor dat u voor onverwachte gasten toch iets lekkers bij de koffis heeft. Een groot stuk vlees kan ook gebraden en eventueel gesneden worden bewaard. Als u uw diepvriezer ook op deze wijze gebruikt, hebt u het op drukke dagen veel gemakkelijker.

Recepten voor Ijs kunt u vintlen In onze stencil „IJS". U kunt dit stencil per briefkaart bestellen bil hot Voorlichtingsbureau voor de Voeding, Postbus 1772, Den Haag, met f 1,30 aan extra post' zegels bl/geplakt aan de adreszlh de. Vergeet niet de titel van het stencil te vermeldenl Onze brochure „Zelf diepvriezen" kunt u op dezelfde wllzo banuOen, plak dan f 1,80 extra aan posfzeffs/s bU.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 29 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Doe meer met uw diepvriezerl

Bekijk de hele uitgave van donderdag 29 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken