Bekijk het origineel

Nieuwe normen regeling studiekosten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nieuwe normen regeling studiekosten

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Staatssecretaris Klein (onderwijs en wetenschappen) heeft de normen voor tegemoetkoming in de studiekosten voor het schooljaar 1976/1977 vastgesteld. Het gaat hier om tegemoetkoming in de studiekosten aan ouders van leerlingen van het voortgezet onderwijs, met uitzondering van het hoger beroepsonderwijs.

Voor thuis wonende leerlingen bestaat de mogelijkheid een tegemoetkoming in de directe studiekosten (boeken en leermiddelen) te krijgen. Deze bedraagt ten hoogste 330 gulden (vorig jaar ƒ 300,-). Eventueel ontvangen thuiswonende leerlingen bovendien een tegemoetkoming in de reiskosten als de school waar ze naar toe gaan, gevestigd is in een andere plaats dan de woonplaats.

De afstand tussen de centrums van die plaatsen dient meer dan 8 kilometer te bedragen. De maximale afstand waarmee rekening wordt gehouden is gesteld op 30 kilometer. Bij deze afstand bedraagt de tegemoetkoming hiervoor ten hoogste ƒ 900,- (vorig jaar ƒ 810,-).

Als de leerling op kamers woont of in een internaat verblijft kan de maximale tegemoetkoming ƒ 2.610 (vorig jaar ƒ 2.380) bedragen.

Wie voor een tegemoetkoming in aanmerking wil komen moet aan een aantal voorwaarden voldoen; te weten: Toegelaten zijn/worden tot het vervolgonderwijs; bevredigende studieresultaten hebben behaald, financiële steun nodig hebben op grond van de financiële omstandigheden van de ouders.

Aanvragen

Aanvragen voor deze tegemoetkoming in de studiekosten kunnen nog worden ingediend tot uiterlijk 15 september. Voor het volgend schooljaar zijn aanmeldingsformulieren vanaf januari 1977 verkrijgbaar bij alle scholen voor voortgezet onderwijs.

Een tegemoetkoming studiekosten wordt verstrekt in de vorm van een beurs en behoeft niet te worden terugbetaald. Dit bedrag wordt aan de ouders toegekend en heeft geen invloed op de aanspraak op kinderbijslag en/of kinderaftrek.

Vorig schooljaar heeft het rijk aan 236.000 leerlingen een tegemoetkoming in de studiekosten gegeven. Daarmee was een bedrag gemoeid van 89 miljoen gulden aldus het ministerie van onderwijs.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 29 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Nieuwe normen regeling studiekosten

Bekijk de hele uitgave van donderdag 29 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken