Bekijk het origineel

Heroïnehandelaar in Duitsland gepakt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Heroïnehandelaar in Duitsland gepakt

Door rechercheur over de grens gelokt

2 minuten leestijd

EINDHOVEN — Duitse politie-agenten hebben oktober vorig jaar een 26-jarige inwoner van Eindhoven, Klaas van H., onder valse voorwendsels de grens over gelokt en hem daar gearresteerd.

In maart van dit jaar werd hij door de Duitse rechtbank veroordeeld tot 3,5 jaar gevangenisstraf wegens handel in verdovende middelen. Hoewel hij op het moment van zijn arrestatie geen drugs bij zich had. Klaas van H. zal een klacht indienen tegen het optreden van de Duitse autoriteiten, zo heeft hij het ministerie van Buitenlandse zaken in Den Haag laten weten.

Het communistische Tweede-kamerlid Wolff heeft inmiddeld vragen gesteld over de gang van zaken. Hij vraagt de bewindslieden van Justitie en van Binnenlandse zaken of het gebruik van buitenlandse „agent provocateurs" in overeenstemming is met de Nederlandse rechtsgang. Wolff wil ook weten of in dezen afspraken zijn gemaakt tussen Nederlandse en Duitse instanties.

Hoger beroep

Klaas van H. heeft zijn brief ook gestuurd aan de Nederlandse consul-generaal in Düsseldorf. Hij is tegen het vonnis van de rechtbank in hoger beroep gegaan. Van H. wijst erop dat zijn veroordeling uitsluitend is gebaseerd op verklaringen van enkele Duitse jongeren, die bij hem in Nederland wel eens verdovende middelen hebben gekocht. Het zou om de handel in heroïne gaan.

Volgens Van H. werd hij 16 oktober vorig jaar opgebeld door een zekere R. Wiegmann, die hem een voordelige transactie in het vooruitzicht stelde, als hij voor een afspraak daarover naar de plaats Moers (bij Duisburg) wilde komen. Van H. werd daar gearresteerd, terwijl Wiegmann een Duitse rechercheur bleek te zijn. Singel 331 DordrechtTel. 078-33689

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 30 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Heroïnehandelaar in Duitsland gepakt

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 30 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken