Bekijk het origineel

Ondernemingsraad NS boos op Westerterp

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ondernemingsraad NS boos op Westerterp

Oneens met bezuinigingen

2 minuten leestijd

UTRECHT — De gekozen leden van de Ondernemingsraad van de Ne^^^^^^ derlandse Spoorwegen zijn teleurge"""^"^^" steld en verontwaardigd over de plan(Advertentie)

nen van minister Westerterp van Verkeer en Waterstaat om het spoorkaartje 8,5 procent duurder te maken en wellicht minder vaak en kortere treinen te laten rijden.

Westerterp kreeg eerder deze week ook al een schrijven van de OR van NS op z'n bureau over de zogeheten tien-passagiersuorm voor de streekbussen en nu trekken de gekozen leden van de OR opnieuw verontwaardigd aan de bel.

Ze zien de plannen van de minister als een uitvloeisel van een onevenwichtig en controversieel overheidsbeleid. De Ondernemingsraden vinden de maatregelen van de minister discriminerend. De tariefverhoging geldt namelijk alléén het openbaar vervoer.

Een tariefsverhoging plus beperking van de dienstverlening als gevolg van de door de minister in de begroting 76-78 voor NS vastgestelde plafondbedragen zullen psychologisch zo'n negatiefeffect op de gebruiker van het openbaar vervoer hebben, dat daardoor een nog grotere afstotende werking teweeg zal worden gebracht, aldus de OR-leden.

De uitlatingen van Westerterp komen de OR-leden zeer ongenuanceerd voor. Ze wijzen erop dat NS-deskundigen frequentie en samenstelling van de treinen voortdurend bekijken. Dat is nodig omdat het materieelpark moet worden afgestemd op de behoefte aan treinen tijdens de spitsuren. Doelmatigheid van inzet van materieel en personeel staan voor de Ondernemingsraadsleden buiten kijf.

Protestbrief

De Raad van commissarissen van de Groninger Autobusdienst Onderneming Gado in Groningen (ongeveer 600 man personeel) protesteert in een brief aan de minister van Verkeer en Waterstaat fel tegen elke verdere inkrimping van de dienstregeling.

De commissarissen zeggen ook geen verantwoordelijkheid te kunnen aanvaarden voor de gevolgen van een bescheiden bezuinigingsplan dat de directie van de Gado bij de rijksverkeersinspectie heeft ingeleverd. Dit omdat de minister van de Gado (jaarlijks vijftien miljoen rijks subsidie) een stevige bezuiniging eist.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 30 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Ondernemingsraad NS boos op Westerterp

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 30 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken