Bekijk het origineel

Overlegcommissie zeehavenbeleid

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Overlegcommissie zeehavenbeleid

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Minister Westerterp (Verkeer en waterstaat) heeft een interdepartementale commissie van overleg inzake zeehavenaangelegenheden ingesteld. Deze commissie krijgt o.m. tot taak de belangen van het rijk in het nationale zeehavenbeleid te coördineren. Ook zal de commissie een wetsontwerp moeten voorbereiden waarin de instelling, de samenstelling en de taken van de Nationale havenraad (thans nog commissie zeehavenoverleg) worden geregeld. Naast dit alles zal de commissie de minister adviseren over aangelegenheden die het zeehavenbeleid raken.

De commissie staat onder voorzitterschap van ir. K. F. Valken, hoofddirecteur scheepvaartwegen en havens van Rijkswaterstaat. In de commissie hebben vertegenwoordigers zitting van de ministeries van Economische zaken, Financiën, Volkshuisvesting en ruimtelijke ordening, Binnenlandse zaken, Sociale zaken en Volksgezondheid en milieuhygiëne.

Tot nu toe werden de vraagstukken van het zeehavenbeleid van geval tot geval besproken tussen de direct betrokken departementen. Met het instellen van deze commissie wil men het overleg over deze zaken beter onderling afstemmen en integreren. De commissie zal ook dienen als centraal adres voor havenbeheerders en bedrijfsleven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 30 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Overlegcommissie zeehavenbeleid

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 30 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken