Bekijk het origineel

Geldbeheer

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Geldbeheer

2 minuten leestijd

Het laatste woord over het beter wonen en minder geld uitgeven moet gaan over het eigenlijke gebruik van het geld. De hierboven genoemde methodes hebben met opzet het afbetalingssysteem vermeden. Persoonlijk kunnen wij ons geen hoge interestkosten veroorloven, maar natuurlijk moet iedereen voor zichzelf uitmaken wat belangrijker is. Wilt u geld in contanten hebben dan kan dat betekenen dat u van de bank moet „lenen" door tijdelijk in het rood te staan of door middel van een krediet. Soms is dat geen gek idee want contant betalen geeft u afdingmacht. Niet alle, maar de meeste winkels geven u een korting op een duur artikel als u contant betealt, speciaal laat op de zaterdag. Als u slecht bij kas zit en het is uitverkoop kunt u kredietkaarten gebruiken voor uw aankoppn. Betaalt u het uitgegeven bedrag binnen een bepaalde termijn terug dan hoeft u er niet eens interest over te betalen. Tenslotte nog dit. Zorg dat uw spaargeld als u dat hebt geld voor u verdient en niet ergens zomaar ligt te liggen. Stort het, als u het niet wilt beleggen, op een spaarrekening op de bank zodat u er rente over krijgt en niet op een lopende rekening.

Tegenover hen die tweedehands, in partijen- kopen, samen delen en ruilen „vuile" woorden vinden moet ik toegeven dat deze manier van kopen soms vreemd lijkt. Wij zijn ermee begonnen om meer te kunnen doen met ons geld; en doen het nu nog omdat we het leuk vinden en omdat het de moeite waard is. Ik veronderstel dan ook dat we ermee door zullen blijven gaan omdat de inflatie hoe langer hoe meer artikelen te duur maakt om nieuwe aan te schaffen. Al met al prijzen we ons gelukkig dat we hebben geleerd hoe we beter kunnen wonen en minder geld uitgeven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 30 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Geldbeheer

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 30 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken