Bekijk het origineel

Echtpaar drie weken vast in Tunesië

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Echtpaar drie weken vast in Tunesië

2 minuten leestijd

SCHIPHOL — Op Schiphol is donderdagmiddag het Apeldoornse echtpaar Van Houtem-Hekel teruggekeerd van een vakantie op het Tunesische eiland Djerba, die voor hen op een wel zeer onplezierige wijze is geëindigd. Drie weken lang zijn de heer en mevrouw Van Houtem door de Tunesische autoriteiten vastgehouden op verdenking van moord op een 37-jarige Tunesiër.

Afgelopen dinsdag hebben zij van de autoriteiten van Tunesië te horen gekregen dat het onderzoek had uitgewezen, dat zij onschuldig waren. Zij kregen hun paspoorten terug en mochten het land verlaten.

Volgens de informaties van de heer en mevrouw Van Houtem loopt de dader nog op vrije voeten. De 55-jarige heer W. van Houtem, adjunct-directeur van een papierfabriek in Apeldoorn, en zijn 41-jarige echtgenote waren op 8 juni jl. voor een vakantie van vier weken naar Tunesië vertrokken. Op 7 juli, de dag voordat zij naar Nederland zouden terugkeren, werd mevrouw Van Houtem 's morgens op het strand lastig gevallen door een haar onbekende man, die haar onzedelijk betastte.

Volgens mevrouw Van Houtem vluchtte zij het hotel binnen, waar zij werd opgevangen door een Zwitsers echtpaar.

Klacht

Toen de man haar ook 's middags verschillende malen lastig viel, diende het echtpaar Van Houtem een klacht in bij de directie van het hotel.

De volgende morgen om acht uur vond men het lichaam van de Tunesiër op het strand. Hij was het slachtoffer geworden van een lustmoord.

Onkundig van dit gebeuren werden de heer en mevrouw Van Houtem (hun vakantie was ten einde) door de politie uit het vliegtuig gehaald.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 30 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Echtpaar drie weken vast in Tunesië

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 30 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken