Bekijk het origineel

Kabinet Andreotti bekend gemaakt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kabinet Andreotti bekend gemaakt

Italië's 39-ste regering na 1945

2 minuten leestijd

ROME — De nieuwe christendemocratische premier van Italië, Andreotti, heeft donderdag zijn minderheidskabinet voorgesteld. In de 39ste na-oorlogse regering komen enkele nieuwe namen voor. Verdwenen zijn de namen van de oud-premier Moro, Rumor en Colombo.

De nieuwe minister van buitenlandse zaken is Forlani, vroeger minister van defensie. Cosiga is ministervan binnenlandse zaken gebleven, op het ministerie van landbouw is Marcora op zijn post gehandhaafd. Het ministerie van defensie komt in handen van Lattanzio. Op het ministerie van financiën volgt Gaetano Stammati op die minister voor de schatkist is geworden. Buitenlandse handel is in handen van Ossola.

Afwachten

Andreotti zei dat hij zijn regering volgende week woensdag aan de senaat zal voorstellen voor het vertrouwensvotum en een week later aan de kamer van afgevaardigden. De communistische partij heeft laten weten nog geen beslissing te nemen om het kabinet al dan niet passief te steunen door zich van stemming te onthouden. De communisten zullen daarmee wachten tot zij de samenstelling van het kabinet hebben bestudeerd en de uiteenzetting van het regeringsprogram door de premier hebben aangehoord.

Voor het eerst is een vrouw in de regering opgenomen. Het is de minister van arbeid mevrouw Anselmi. zouden hebben gewaarschuwd dat zij Italië geen financiële steun meer zouden geven als communisten werden opgenomen in de Italiaanse regering.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 30 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Kabinet Andreotti bekend gemaakt

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 30 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken