Bekijk het origineel

Doe het zelf

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Doe het zelf

2 minuten leestijd

DALMELLINGTON — Woensdagavond zijn bij Dalmellington in het graafschap Ayr zeven vakantiegangers, onder wie twee kinderen, om het leven gekomen toen het vrachtwagentje waarin zij reden frontaal tegen een tankwagen van de gemeentereiniging botste. De chauffeur van dit laatste voertuig bleef ongedeerd.

Alhoewel zeker geen „alledaags" stuk gereedschap, willen wij niet nalaten een nieuwe ontwikkeling op de boormachinemarkt onder uw aandacht te brengen. Het meest opmerkelijke aan deze nieuwe machine is het ontbreken van een snoer; de machine heeft namelijk een ingebouwde energiebron door middel van energiecellen die praktisch onbegrensd oplaadbaar zijn met het bijgeleverde oplaadapparaat (oplaadtijd ca. 18 uur). Het ontbreken van het snoer geeft een groot bedieningsgemak en de gebruiksmogelijkheden zijn vele: in de auto, op de boot, in het weekendhuisje of caravan, maar ook in de tuin of op het water, of in de dakgoot, omdat een vochtige omgeving geen enkel risico van elektrische schokken oplevert.

De Skil 2002 heeft een omkeerschakelaar, waarmee de draairichting naar links of rechts kan worden veranderd en een laag toerental, zodat de machine behalve voor boren, uitermate geschikt is voor indraaien en/of verwijderen van schroeven. Door kracht te combineren met een laag toerental kan deze boorschroevedraaier ook gebruikt worden voor harde materialen als glas of tegels. De schakelaar is voorzien van een vergrendeling, waardoor per ongeluk starten en onnodig energieverbruik voorkomen worden.

Handig:

Zeer handig vinden wij de opbergplaats voor de boorkopsleutel, namelijk in het uiteinde van de pistoolgreep, zodat dit onmisbare accessoire altijd bij de hand is.

Boorcapaciteit in hout 10 mm; in staal 6 mm. Schroefcapaciteit tot ca. 26 mm lengte. Laadvermogenindicatie: met een volledige lading kunnen ongeveer 126 gaten van 6 mm doorsnee in vurehout van 36 mm dikte worden geboord.

In de meeste doe-het-zelf-zaken Is deze machine, welke In de handel wordt gebracht door SklI Nederland B.V. te Breda, te koop.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 30 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Doe het zelf

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 30 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken