Bekijk het origineel

Gladiolententoonstelling te Middelharnis

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gladiolententoonstelling te Middelharnis

2 minuten leestijd

MIDDELHARNIS — De nationale gladiolententoonstelling is nog tot zaterdagavond half tien te bezichtigen. De eerste prijs ging naar de rose gladiool, de Illusion. Ook de rose Gabriëlle was bijzonder mooi en derhalve gingen zowel de eerste als de tweede prijs naar teler A. de Wilt uit Sommelsdijk.

Dat wil niet zeggen, dat alleen rose bloememen te zien zijn op de expositie, want ook de vuurrode Oscar prijkt er in volle glorie en datzelfde geldt ook voor de gele Jackson Ville Gold. In het paars was de Modern Art de mooiste; in oranje-rood de Joli Coeur en ook de witte Friendship kreeg een prijs. Er zijn in alle soorten en tinten boeketten aangevoerd in de 900 m2 grote hal. Ieder zorgde voor eigen inzending en rangschikte die naar soort en maat.

De directeur van de Afzetbevordering, de heer mr. Nederveen, opende woensdagmiddag de tentoonstelling Delta Flora en sprak er zijn verwondering over uit, dat de gladiolen ondanks de droogte aanwezig zijn. Hij kenschetste de moeilijkheden, die overwonnen moeten zijn om op de juiste datum bloeiende bloemen te hebben.

Het doet daarom prettig aan dat naast de tentoonstellingshal, in de sporthal, voorlichting gegeven wordt in deze teelt voor tuin en balkon: voor de tuin het hele jaar door en over de verschillende planten en bloemen, die in een bepaalde tuin thuis horen en welke niet.

Voor de teler is er naast de bloemen veel aantrekkelijks te zien. Er zijn splinternieuwe werktuigen, die de teelt van gladiolen vergemakkelijken; nieuwe vindingen, onder andere het z.g. ei van Columbus. Veor de bezoekers is zowel de bloemenexpositie als de daaraan verbonden beurs interessant. De organiserende vereniging heeft haar uiterste best gedaan om er iets fleurigs en aangenaams van te maken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 31 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Gladiolententoonstelling te Middelharnis

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 31 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken