Bekijk het origineel

Noodsituatie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Noodsituatie

1 minuut leestijd

• LONDEN -- In het eerste halfjaar van 1976 zijn er in Groot-Brittannië minder stakingen geweest dan in vergelijkbare perioden sinds 1953. Volgens het ministerie voor de werkgelegenheid werden overigens in de eerste zes maanden van dit jaar toch nog 955 stakingsacties geregistreerd. In 1975 waren dat er 1.391 en in 1953 849.

De bijna zes miljoen bewoners van de Chinese hoofdstad hebben zich vrijdag beziggehouden met het vervolmaken en verbeteren van hun noodonderkomens op de trottoirs en alle andere beschikbare ruimten. De buitenlanders in Peking, voor het merendeel diplomaten, hebben eveneens voorzieningen getroffen voor een langdurige noodsituatie. In de amba'ssades waarin ze zich hebben geconcentreerd kregen ze vrijdag het consigne voorraden aan levensmiddelen en drinkwater aan te leggen. Veel diplomaten hebben zich in militaire tenten geïnstalleerd, die door de Chinezen bij • De Verenigde Staten zullen aan Portugal een nieuw krediet verstrekken ten bedrage van twaalf miljoen dollar. Het geld is bestemd voor de financiering van de aankoop van Amerikaanse mais. Het nieuwe krediet is een aanvulling op een vorige lening van 21,3 miljoen dollar die in maart j.l. werd verstrekt, ter financiering van Amerikaans graan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 31 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Noodsituatie

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 31 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken