Bekijk het origineel

Opknapbeurt school in 's-Gravenpolder

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Opknapbeurt school in 's-Gravenpolder

2 minuten leestijd

's-GRAVENPOLDER — De lagere school van de Gereformeerde Gemeente is aan een grote onderhoudsbeurt toe. In de raadsvergadering van dinsdag 3 augustus zal hiervoor een krediet van 75.000 gulden gevraagd worden. De voorgevelkozijnen dienen gerepareerd te worden en het binnenschilderwerk is aan een nieuwe verfbeurt toe.

In de voorgevelkozijnen kunnen de uitzetramen niet meer normaal bediend worden. De reden hiervan is, dat de kozijnen enkele centimeters rond staan. De overbrenging om de uitzetramen te openen en te sluiten, is hierdoor verwrongen. Om dezelfde redenen sluiten de draairamen zeer slecht. Hierdoor ontstaat veel tocht in de lokalen en springen er veel ruiten stuk. Het rondstaan Van onze streekredactie) KATWUK — Het college van b. en w. heeft een maquette vrijgegeven van het nieuwe bestemmingsplan voor het Badcentrum. Hiermee is een einde gekomen aan een langdurige periode van voorbereiding. van de kozijnen is ontstaan vanwege een te zwakke tussendorpel en een doorgezakte latei boven het kozijn.

Deze latei is iets doorgezakt, omdat hij midden op een kapspant rust. Om deze zwakke plaatsen te verbeteren, zal onder het kapspant een stalen kolom geplaatst moeten worden. De betondorpel dient vervangen te worden door een stalen kokerprofiel, dat opgenomen kan worden in het stalen kozijn. Omdat het staalwerk zich nog in zeer goede staat bevindt, acht het college het zeker gerechtvaardigd om de bestaande ramen geheel te laten opknappen. De totale kosten voor het repareren der ramen wordt door de dienst gemeentewerken geraamd op 64.000 gulden, terwijl het binnenschilderwerk wordt geraamd op 11.000 gulden.

De bijzondere lagere school te 's-Gravenpolder is een zogeheten breukleenschool. Dit houdt in, dat er tussen de gemeente en schoolbestuur een breukleenovereenkomst tot stand is gekomen, op grond waarvan de instandhoudingskosten niet ten laste van het schoolbestuur, maar ten laste van de gemeente komen. Het schoolbestuur ontvangt in het bedrag per leerling uit dien hoofde dan' ook geen vergoeding voor instandhoudingskosten, aldus het college van b. en w. aan de raad.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 31 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Opknapbeurt school in 's-Gravenpolder

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 31 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken