Bekijk het origineel

Export sterke drank dit jaar gedaald

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Export sterke drank dit jaar gedaald

1 minuut leestijd

SCHIEDAM — Ondanks een sterke toeneming van de Nederlandse uitvoer van jenever is de waarde van onze export van gedistilleerd in de eerste vijf maanden van dit jaar verder gedaald.

Vorig jaar daalde de waarde van onze export van sterice drank met 12,8 procent tot ƒ68,5 miljoen, terwijl de hoeveelheid (gemeten in hectoliters van 100 procent alcohol) een daling toonde van 27,6 procent.

In de eerste vijf maanden van dit jaar daalde de hoeveelheid nog eens met 14,2 procent en de waarde met 1,7 procent tot ƒ 20,1 miljoen.

,,De export van sterke drank is erg afhankelijk van éénmalige factoren, zoals een grote rum-export begin vorig jaar naar West-Duitsland, de ontwikkeling van de lonen, waardoor bijvoobeeld de uitvoer naar West-Afrika (vooral Nigeria met zijn olie-inkomsten) flink toeneemt en van belastingmaatregelen", aldus het Produktschap voor gedistilleerde dranken in Schiedam.

Als gevolg van een groot verschil in de accijns op wijn en alcohol loopt onze uitvoer van advocaat, het belangrijkste exportprodukt van de Nederlandse distilleerderijen, naar onze voornaamste afnemer Engeland sterk terug.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 31 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Export sterke drank dit jaar gedaald

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 31 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken