Bekijk het origineel

Verboden kogels

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Verboden kogels

1 minuut leestijd

Volgens de stichting worden de zwijnen beschoten met dum-dum kogels die het lichaam misvormen, zware en vrijwel ongeneeslijke wanden toebrengen en een grotere shockwerking hebben dan gewone kogels.

De stichting kritisch faunabeheer heeft veel kritiek op deze gang van zaken. Zij staat een moreel en wetenschappelijk faunabeheer voor en wil -dat de „plezierjacht op wilde zwijnen die gebruik maakt van barbaarse methoden, wordt beëindigd". Verder is de stichting van mening dat de bijvoedering van wilde zwijnen in de winter moet worden gestaakt omdat anders de natuurlijke regulatie verstoord en de stand abnormaal hoog wordt.

Vooral het gebruik van dum-dum kogels stoort de stichting. Die zegt dat binnen het oorlogsrecht dum-dum kogels tot de verboden strijdmiddelen behoren vanwege de wreedheid en onmenselijkheid waarmee het gebruik daarvan gepaard gaat.

Wie het verbod schendt, heet volgens de stichting „oorlogsmisdadiger". Maar wilde zwijnen en hun jagers vallen niet onder het oorlogsrecht maar onder de jachtwet. Het is geen wonder zegt de stichting kri

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 31 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Verboden kogels

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 31 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken