Bekijk het origineel

Smokkelwaar bereikt Amerika in sokken, kurken en kogels

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Smokkelwaar bereikt Amerika in sokken, kurken en kogels

Verjaardagstaart bevat kilo's marijuana

3 minuten leestijd

WASHINGTON — Een verjaardagstaart die van marijuana gemaakt blijkt te zijn, dronken gevoerde papegaaien en hasjisch die in een sprei is genaaid. Dit zijn enkele van de merkwaardige zaken die Amerikaanse douaniers tijdens hun strijd tegen het smokkelen in 1975 ontdekten.

Volgens schattingen namen de Amerikaanse douaniers vorig jaar voor meer dan 400 miljoen dollar aan contrabande in beslag. De meest uiteenlopende artikelen werden op de vreemdste plaatsen ontdekt. Zo kwamen uit een ballpoint een aantal dure diamanten te voorschijn, terwijl in een spoorwegwagon 26 ton niet aangegeven laanveen werd gevonden. Toen een douanier een verjaardagstaart eens wat beter bekeek, bleek dat de bovenlaag van het geheel louter als camouflage diende. Onder de glazuur was bijna 3 kilo marijuana verborgen. De onderbroek van een verdacht persoon bleek voor S.OOO dollar aan gestolen effecten te bevatten. Een uit Mexico terugkerende automobilist bleek 38 kogels bij zich te hebben, die bij nader onderzoek niet met kruit maar met heroine gevuld waren. In New York ontdekten de nijvere speurders een partij hasj die vervlochten was in mandjes uit Marokko. Ook een uit Colombia afkomstige beddesprei bleek een lading van het begeerde goedje met zich te dragen.

Tijdens inspectie van een auto bij Laredo in Texas vond een douanier een geheim compartiment dat gevuld bleek tè zijn met sokken. Elke sok bevatte een ietwat beschonken en slaperige papegaai. De vogels hadden voor de reis in Tequila gedrenkte mais te eten gekregen zodat zij geen lawaai zouden ma&en. Toen wakkere douaniers, altijd op zoek naar iets waar een luchtje aan zit, do bagage van een Boliviaan onderzochten bleek diens scheerlotion vloeibare cocaine te zijn die op passende wijze bügokleurd en van een luchtje voorzien was. Bij nader onderzoek bleken ook do tubes scheerzeep en tandpasta die de man bij zich had, cocaine te bevatten.

Een smokkelaar bleek enig huiswerk gedaan te hebben. Hij werd betrapt terwijl hij illegaal een zakje cocaine wilde invoeren tussen de bladzijden van een folder dat de Amerikaanse douane uitgeeft om de mensen behulpzaam te zijn bij het legaal invoeren.

De ene business trekt meestal ook een andere aan. Ptmctionarlssen van de douane verklaarden dat in West-Duitsland enige tijd geleden een fabriek is ontdekt die uitgeholde champagne kuiken maakte voor het vervoer van narcotica. In Colombia bleek een fabriek te zijn waar spuitbussen werden aangepast voor het smokkelen van cotra-bande.. Een bedrijf in Paraguay had zich gespecialiseerd in het vervaardigen van kerkelijke collectekistjes met een dubbele bodem, uitgeholde crucifixen en deuren met geheime panelen voor het verbergen van smokkelwaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 31 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Smokkelwaar bereikt Amerika in sokken, kurken en kogels

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 31 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken