Bekijk het origineel

Brug open... ...motor af!

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Brug open... ...motor af!

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — Brug open... motor af. Onder dit motto doet het gemeentebestuur van de Maasstad al geruime tijd een beroep op de fatsoenplicht van bestuurders om bij het wach- ' ten voor een geopende brug de motor van een motorvoertuig uit te schakelen. De raad van Rotterdam zal binnenkort worden voorgesteld om het uitschakelen van de motor verplicht te stellen.

In de commissie voor de strafverordeningen is het voorstel reeds behandeld. Eén lid vindt het niet juist om het niet-naleven van de fatsoenplicht strafbaar te stellen. Hij stelt ondermeer, dat het voor mensen die buiten Rotterdam wonen niet altijd even gemakkelijk is om vast te stellen of men in een file staat, die is veroorzaakt door een geopende brug.

Volgens hem is het moeilijk om in dergelijke gevallen handelend op te treden. Het college van b. en w. vindt evenwel, dat het nieuwe gebod geheel in overeenstemming is met de heersende opvattingen om het reeds door gemotoriseerde verkeer belaste milieu in de stad te beschermen. Indien de raad groen licht geeft, zal er een duidelijk bord worden ontworpen. Door middel van doelmatige publicaties zullen ook niet-Rotterdammers van dé maatregel op de hoogte worden gesteld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 31 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Brug open... ...motor af!

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 31 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken