Bekijk het origineel

Raad van kerken steunt guerrilla's

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Raad van kerken steunt guerrilla's

Namibië

1 minuut leestijd

JOHANNESBURG — De Zuidafrikaanse raad van kerken heeft vrijdag tijdens de jaarvergadering in Hammanskraal bij Pretoria zijn steun betuigd aan „alle christelijke bewegingen en alle christenen die strijden voor een vrij en rechtvaardig Namibië.

In deze resolutie, ingediend door de praeses van de Verenigde evangelisch-lutherse kerk van Zuidwest-Afrika (Namibië), Lukas de Vries, uit de vergadering haar diepe bezorgdheid over de „recente gewelddadige ontwikkeling" in Namibië.

Een voorstel van enkele afgevaardigden om aan de steunbetuiging voor de vrijheidsstrijd de toevoeging „vreedzaam" te geven, kreeg geen meerderheid. Praeses De Vries zei dat in Namibië sprake is van een toestand van burgeroorlog, waarin de mensen voor hun leven moeten vrezen, en „bruutheden aan de orde van de dag zijn in het noorden van het land."

Een Zuidafrikaanse legerwoordvoerder deelde vrijdag mee dat de afgelopen week 15 terroristen zijn gedood en acht gewond in het grensgebied van Namibië en Angola. Met de benaming tenoristen worden gewoonlijk leden van de onafhankelijkheidsbeweging Swapo aangeduid. Volgens Zuidafrikaanse opgave zijn deze maand al meer dan 60 guerrillastrijders gedood.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 31 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Raad van kerken steunt guerrilla's

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 31 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken