Bekijk het origineel

Pluimveemarkt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Pluimveemarkt

1 minuut leestijd

Mede door de hoge ëierprijs is er weinig animo oude(re) kippen te ruimen. Daardoor liepen de prijzen voor kippen die voor de slacht bestemd zijn op. "Wat braadkuikens betreft is de situatie minder gunstig. Daar stonden de prijzen onder druk, door een teleurstellende afzet vooral naar het buitenland. De binnenlandse afzet werd nog vrij redelijk tot goed genoemd. Werd voorgaande week voor de zwaardere witte kuikens nog boven notering betaald, deze week was dat niet meer het geval.

Opmerkelijk waren de goede prijzen voor éendagskuikens. Een van de oorzaken is dat de laatste weken door het zeer warme weer de broeduitkomsten 5 tot 10 procent bij „normaal" zijn achtergebleven. Voor broedeieren bleven de prijzen redelijk. De achterstand bij de uitvoer naar Duitsland wordt geleidelijk groter.

De grote slachterijen betaalden als contractprijs voor kuikens tot 1400 g in de week tot 24 juli gemiddeld ƒ1,93 terwijl die week de gemiddelde dagprijs met 2 cent daalde tot ƒ 1,88. In de week tot 24 juli golden als de meest betaalde kg prijzen voor levend slachtpluimvee de volgende: lichte kippen ƒ 0,85-0,90; half- tot middelzware ƒ 0,90-1,05; witte ƒ 1,87-1,95; batterijkuikens ƒ 1,75-1,80; tamme konijnen ƒ3,003,50.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 2 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Pluimveemarkt

Bekijk de hele uitgave van maandag 2 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken