Bekijk het origineel

WIJZIGINGEN SUBSIDIEREGELINGEN WONINGEN

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

WIJZIGINGEN SUBSIDIEREGELINGEN WONINGEN

2 minuten leestijd

DEN HAAG — In de subsidierege» ling voor de bouw van eigen woningen zijn, in verband met de gestegen stichtingslc'osten, met ingang van 1 juli wij«> zigingen aangebracht, aldus zaterdag hét ministerie v^n iótkshuisvesting 'ëtt ruimtelijke ordening.

Het bedrag aan stichtingskosten, waarbij nog de maximale jaarlijkse bijdrage kan worden verkregen, is verhoogd van ƒ 95.000,- tot ƒ 97.000,-.

Het hoogste bedrag aan stichtingskosten, waarbij nog een jaarlijkse bijdrage wordt verstrekt, is verhoogd van ƒ 115.000,00 tot ƒ 117.500,-.

De stichtingskostengrens voor deelneming van het rijk in gemeentelijke garanties van rente en aflossing van geldleningen voor het verwerven van nieuwe eigen woningen is verhoogd van ƒ 160.000,-tot ƒ 165.000,-.

De jaarlijkse bijdragen ^elf zijn niet verhoogd.

Met ingang van 1 juli 1976 is ondermeer in verband met de gestegen stichtingskosten, de tabel gewijzigd voor het berekenen van de jaarhuur van woningen die met rijkssubsidie tot stand komen en waarvoor op die datum de beschikking voor toekenning van die subsidie nog niet was afgegeven, aldus zaterdag het ministerie van Volkshuisvesting en ruimtelijke ordening.

Het tempo van de stijging van de bouwkosten van woningen is thans relatief bescheiden. Gebleken is echter dat in de duurdere gebieden waar nu de meeste woningen worden gebouwd, relatief veel woningwetwoningen een aanvangshuur zouden krijgen, die hoger is dan ca. 5 procent van de stichtingekosten. Dat is niet de bedoeling en ook om die reden is de tabel nu aangepast.

Van de aanpassing van de tabel voor de woningen is verder gebruik gemaakt om een wijziging te brengen in het verloop van de percentages van de jaarhuur.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 2 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

WIJZIGINGEN SUBSIDIEREGELINGEN WONINGEN

Bekijk de hele uitgave van maandag 2 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken