Bekijk het origineel

kaasproduktie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

kaasproduktie

2 minuten leestijd

ALKMAAR/LEEUWARDEN - Selectieve informatie, niet te verwaren, maar wel verwant met wat aangeduid wordt als selectieve verontwaardiging maakt, dat wij eerst nu mededeling kunnen doen van het besluit van de commissie produktiereguiering kaas om de beheersing van de kaasproduktie voort te zetten.

Voor een periode van ditmaal slechts vier weken, lopende van 8 augustus t/m 4 september wil men streven naar een weekproduktie van 7300 ton kaas. De produktie waarop de beurshandel van 30 juli betrekking had, bedroeg rond 6600 ton. De officiële noteringen werden niet gewijzigd. Afgaande op de noteringen gaf de kaasmarkt de laatste maanden een ongekend stabiel beeld.

De binnenlandse vraag begint zich geleidelijk te herstellen. De export was, qua hoeveelheid niet geheel onbevredigend, zij het dat de prijzen nog steeds te wensen over laten, bwel vindt men niet meer die sterke onderbiedingen die de laatste weken gedaan worden. Na een wat sterker dan normale teruggang in de melkproduktie tijden de periode van uitzonderlijke warmte en droogtr, herstelt de melkproduktie zich thans enigszins. .?;«.;

Deze week ging-de vetprijs van de Apeldoornse melknotering met 10 cent omhoog. De notering voor vol poeder steeg ook enigszins. Bij weipoeder zijn er wat moeilijkheden, door chicanes aan de Italiaanse grens. Er is daar een wat moeilijke situatie en dan is het niet zo moeilijk iets te vinden, waarmee men de invoer kan ophouden. Van de botermarkt valt weinig nieuws te melden.

Berichten over schaarste aan boter ergens in de gemeenschap zijn belachelijk. Wanneer er af ten toe al eens wat meer omgaat dan gewoonlijk in een bepaalde richting is dat te danken aan monetaire motieven en niet aan schaarste.

Produktiécijfers kaas, resp. in tons (CBS, volvet, 40+, boter: 11-17 juli 1976 4707, 2045, 4873; 13-19 juli 1975 5006,1803,5288, — 6%, + 13H, — 8H.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 2 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

kaasproduktie

Bekijk de hele uitgave van maandag 2 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken