Bekijk het origineel

Lijk van jonge vrouw in koffer gevonden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Lijk van jonge vrouw in koffer gevonden

Lugubere moord in Breda

2 minuten leestijd

BREDA — Op ëen braakliggend terrein in de Bredase binnenstad hebben voorbijgangers zondag een koffer gevonden met daarin het stoffelijk overschot van een naar schatting 20 jaar oude vrouw.

De patholoog-anatoom dr. Zeldenrust heeft na een sectie verklaard, dat het lijk in een vergaande staat van ontbinding verkeert. Het hoofd bleek van het lichaam gescheiden te zijn. Het bleek niet mogelijk vast te stellen welke huidskleur de vrouw heeft gehad. De Bredase politie is direct begonnen met e§n buvrtpnderzoek en.heeft aggistentie gekregen van het fecherche-bijstandsti^min het arrondissement Breda. In totaal zijn zondag 25 politiefunctionarissen bij het onderzoek betrokken.

De lugubere vondst werd zondagmorgen tegen kwart voor negen gedaan door een echtpaar uit de buurt, dat zijn hond uitliet. De koffer stond op een onverhard parkeerterrein aan de Bouwerijstraat pal achter het ontmoetingscentrum voor buitenlandse werknemers in Breda. Het echtpaar waarschuwde de politie, die begon met ter plaatse naar sporen te zoeken. Toen dat onderzoek was afgerond, is de koffer van 60 bij 80 centimeter met inhoud meegenomen naar het bureau.

Na afloop van de sectie kon een beknopt signalement van het slachtoffer worden gegeven. De lengte wordt geschat op 1.60 m. De haarkleur was donkerbruin en de haarlengte 17 centimeter. Het slachtoffer droeg een blauwe spijkerbroek, een donkerblauwe blouse met daaroverheen een rood wollen truitje met ingezette lederen elleboogstukken, een donkerbruine panty en om de hls een zijden sjaaltje met bloemmotief. In het linkeroor droeg zij een oorbel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 2 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Lijk van jonge vrouw in koffer gevonden

Bekijk de hele uitgave van maandag 2 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken