Bekijk het origineel

Amelandse boeren vragen steun

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Amelandse boeren vragen steun

1 minuut leestijd

AMELAND — De Amelandse boeren hebben minister Van der Stee (Landbouw en visserij) ƒ250.000 geldelijke hulp gevraagd voor de aanschaf van een wintervoorraad ruw-en krachtvoer. In totaal moeten op Ameland voor ƒ500.000 extra ruw- en krachtvoer worden aangeschaft.

In een brief aan de bewindsman stellen de Amelandse boeren dat zij, tengevolge van de eilandisolatie en de daarmede verbandhoudende transportmoeilijkheden, verstoken blijven van de landelijke ministeriële maatregelen die door de minister zijn genomen met het oog op de droogteperiode. Door de tot op heden nog steeds uitblijvende regen op Ameland, is er daar sprake van een noodsituatie en de Amelanders die nu reeds zes cent per kilogram melk minder krijgen ten gevolge van transportmoeilijkheden vanaf het eiland vrezen, dat zij door gedwongen verkoop van een gedeelte van hun veestapel nog minder geld krijgen voor hun melk waardoor zij tot opheffing van hun veestapel moeten overgaan. Zij hebben de minister uitgenodigd persoonlijk op Ameland naar deze situatie te komen kijken en de zaken daar te komen bespreken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 3 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Amelandse boeren vragen steun

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 3 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken