Bekijk het origineel

Russen verbieden Vondeling bezoek

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Russen verbieden Vondeling bezoek

"Aanvraag kwam te laat"

2 minuten leestijd

DEN HAAG — De voorzitter van de Tweede Kamer, dr. A. Vondeling (PvdA) heeft van de Russische autoriteiten geen toestemming gekregen om een privé-reis van twee weken te maken naar verschillende landbouwprojecten in de Sowjet-Unie.

Een verzoek daartoe van Vondeling is stukgelopen op de wat de parlementariër zelf noemt „ontstellende bureaucratie" bij de Russen. Vondeling had de reis willen maken voorafgaand aan het officiële bezoek dat een parlementaire delegatie deze maand aan Rusland brengt.

De Russische ambassadeur in Nederland, Romanov, heeft dr. Vondeling persoonlijk laten weten dat de reis tot zijn spijt niet kan doorgaan omdat hij te laat om toestemming heeft gevraagd. De Kamervoorzitter had dat tenminste een halfjaar geleden moeten doen, omdat een reis zoals hij die wilde maken in de diverse republieken van de Sowjet-Unie voorbereid dient te worden. Hoewel hij zelf strikt privé wilde reizen zou hij er niet aan kunnen ontkomen op het hoogste niveau ontvangen te worden. Op verschillende plaatsen zou geen geschikte accommodatie voor de Kamervoorzitter te vinden zijn.

Gemakkelijker

„Ik heb ze gezegd dat ik in staat zou zijn binnen twee uur een reis te bakken wanneer er een Russische parlementariër naar Nederland zou willen komen", aldus Vondeling, „Maar de bureaucratie daar maakt dat in het omgekeerde geval kennelijk onmogelijk".

Dr. Vondeling heeft veel belangstelling voor de Russische landbouw. We weten dat ze er kunstmanen en raketten kunnen maken, maar dat ze een eenvoudige zaak als de landbouw niet onder de knie hebben, dat intrigeert mij. Daarom had ik de reis apart willen maken. Aan de hand van literatuur had ik daarvoor wat projecten uitgezocht. Als nevenvoordeel zou zo'n reis hebben dat ik het land en zijn bevolking beter leerde kennen, aldus dr. Vondeling.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 3 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Russen verbieden Vondeling bezoek

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 3 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken