Bekijk het origineel

Ruzie over Donaubnig

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Ruzie over Donaubnig

1 minuut leestijd

WENEN — Rond het raadsel van de „Reichsbruecke", de Wener Donauoverspanning die zondagochtend ten koste van tenminste een mensenleven instortte, ontwikkelt zich een politieke kwestie.

De Oostenrijkse regering zal zich dinsdag tijdens een buitengewone zitting met het geval bezighouden. De pers sprak maandag van „nonchalance", een „blamage" en ,,lichtzinnigheid" bij de technische controle van de Wener bruggen.

Het socialistische stadsbestuur wordt door de oppositionele raadsfractie der OEVP verweten dat men een in juni van OEVP-zijde geopperde extra technische schouw als onnodig van de hand heeft gewezen. Burgemeester Gratz heeft een onderzoek toegezegd, waarbij niemand zal worden gespaard. De resultaten daarvan zullen, ,,vanzelfsprekend" zei Gratz, openbaar worden gemaakt.

het officiële onderzoek naar de brugcollaps wordt geleid door een kwartet hoogleraren aan technische hogescholen in het land. Een deskundige van het ministerie voor volkshuisvesting meent — dat het instorten van de Reichsbruecke mogelijk moet worden geweten aan de linker pijlers. Hij heeft daar een slechte betonkwaliteit en afsplinteringen geconstateerd.

Het letterlijk wegvallen van deze brug betekent dat heel wat Weners een uurtje vroeger moeten opstaan om op tijd bij hun werkgever te kunnen arriveren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 3 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Ruzie over Donaubnig

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 3 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken