Bekijk het origineel

Bewoner kan noodwoning kopen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Bewoner kan noodwoning kopen

Westerschouwen

1 minuut leestijd

WESTERSCHOUWEN — Permanente bewoners van gesteld Oostenrijkse noodwoningen dienen in de gelegenheid te worden geseld om hun woning van de gemeente te kopen. Voor mensen die niet tot koop van de woning overgaan, blijft het uitstervingsproces gehandhaafd. Dit voorstel dat het PCG-raadslid A. J. Padmos maandagavond in de gemeenteraadsvergadering lanceerde, werd met zes tegen vijf stemmen aangenomen.

Daarvoor werd een gelijkluidend amenderingsvoorstel van de zijde van de PvdA verworpen, omdat raadslid Padmos het niet eens was met het voorgestelde verkoopbedrag. In zijn nieuwe voorstel verhoogde hij de koopsom, om bevoorrechting van permanente bewoners tegen te gaan. Het voorstel van b. en w. om alle watersnoodwoningen in ieder geval voor 1986 af te breken (uitstei^ingsproces), wordt door de beslissing van de raad doorkruist.

Burgemeester H. P. Everwijn drong er sterk bij de raad op aan om een beslissing over het amendement van raadslid Padmos uit te stellen tot de volgende vergadering. Het college zou zich dan nader kunnen beraden. Een meerderheid in de gemeenteraad vond echter, dat er voldoende over het onderwerp is gesproken en dat er nu eindelijk eens een beslissing moest worden genomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 3 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Bewoner kan noodwoning kopen

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 3 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken