Bekijk het origineel

Stewardessen bij KLM mogen langer blijven

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Stewardessen bij KLM mogen langer blijven

2 minuten leestijd

SCHIPHOL — Stewardessen in dienst bij de KLM zullen binnenkort langer dan de vijfjaar, zoals nu gebruikelijk was, in deze functie bij de nationale luchtvaartmaatschappij in dienst mogen blijven. Bovendien zullen opnieuw hofmeesters bij de KLM in dienst kunnen komen. Dit heeft de KLM maandagmorgen in een communiqué meegedeeld.

In dit communiqué «egt de KLM: '^g tussen de KLM en het cabine-per „De directie van de KLM is met de Vereniging van KLM-cabine-personeel in beginsel overeengekomen toekomstige vacatures bij het cabine-personeel zowel voor mannen als voor vrouwen open te stellen en wel op basis van een arbeidscontract voor onbepaalde tijd met gelijke loopbaanmogelijkheden. Sedert 1954 zijn slechts contracten voor maximaal vijf è zes jaar verleend aan stewardessen en sinds het begin van de jaren zestig contracten voor drie a vier jaar aan hofmeesters. Dit laatste is overigens al enige jaren niet meer gebeurd. De voorwaarden waaronder deze wijziging zich zal voltrekken vergen nader overleg tussen de KLM en de Vereniging van cabine-personeel. Zo zal onder meer de salarisopbouw moeten worden herzien. Een pensioenregeling moeten worden ontworpen enz. Dit overleg vangt binnenkort aan", aldus het KLM-communiqué.

Van de zijde van het cabine-personeel bestond al enige tijd de wens de contracten voor vijf jaar te verruimen. In het voorjaar is deze zaak in het over

De KLM is niet de eerste luchtvaartmaatschappij die het zogenaamde kort verband-contract voor cabinepersoneel afschaft. Zo hebben onder meer de Westduitse Lufthansa, Air France, de Scandinavische SAS, de Swiss Air en diverse Amerikaanse maatschappijen waaronder Pan Am stewardessen in dienst die, afhankelijk van de maatschappij, tot veertig jaar, bij sommige maatschappijen tot een hogere leeftijd, mogen blijven vliegen.

De heer R. Lam beek, bestuurslid van de Vereniging van KLM cabinepeisoneel, verklaarde desgevraagd dat het overleg met de KLM over de gewijzigde contractbasis voor het cabinepersoneel wel enige maanden zou kunnen duren. De heer Lambeck zei te hopen dat volgend voorjaar de onderhandelingen afgesloten kunnen zijn. De vereniging hoopt in elk geval voor 1 november 1976 de overgangsregeling voor de nu op vijfjaarscontracten aangenomen stewardessen met de KLM rond te hebben. Op deze datum'moeten volgens de heer Lambeck bij de huidige regeling 190 stewardessen wegens het aflopen van hun contract met vliegen stoppen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 3 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Stewardessen bij KLM mogen langer blijven

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 3 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken