Bekijk het origineel

Transavia vliegt Oosterse vorsten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Transavia vliegt Oosterse vorsten

Koninklijke opdracht

1 minuut leestijd

SCHIPHOL — In een wel heel andere dan voor het vervoer van vakantiegangers gebruikelijke uitvoering, is dinsdagmorgen een Boeing 737 van de chartermaatschappij Transavia Holland BV van Schiphol naar Geneve vertrokken.

Daar zal dit vliegtuig in opdracht van Saoedi Arabian Airlines de kroonprins, tevens premier van Saoedi Arabië, zijne koninklijke hoogheid prins Fahad Bin Abdul Aziz en zijn familie aan boord nemen voor een vlucht naar Cairo. Deze vlucht vormt een onderdeel van een contract dat Transavia en Saoedi Arabian Airlines op drie mei van dit jaar hebben gesloten voor een serie vluchten ten behoeve van de kroonprins, broer van de vroegere koning Feisal.

Privé rondreis

De kroonprins maakt momenteel met zijn twintig familieleden een privé rondreis door Europa. Omdat Saoedi Arabian Airlines momenteel niet over voldoende materieel beschikt om deze vluchten zelf uit te voeren is deze opdracht aan Transavia Holland verleend.

De Boeing 737 is ingericht met 48 eerste klas stoelen. De maaltijden die aan boord worden verstrekt zijn geheel aangepast aan de Saoedi Arabische eetgewoonten, hetgeen onder meer inhoudt dat er geen alcoholhoudende dranken aan boord zijn.

Voor de vluchten voor deze koninklijke familie is op hun verzoek een speciale bemanning samengesteld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 4 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Transavia vliegt Oosterse vorsten

Bekijk de hele uitgave van woensdag 4 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken