Bekijk het origineel

Geen morgenwolk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Geen morgenwolk

2 minuten leestijd

<br />

Wilt ge weten of uw overtuiging van de Geest is en van het rechte slag, ik zal het u zeggen. De overtuiging van het rechte slag is geen morgenwolk en zij is niet als een vroegkomende dauw. De ziel is bedroefd over de zonden als zonden, zowel over kleine als over grote en vooral over het lichaam der zonden in haar, Rom. 7:24. En over de scheiding die de zonden veroorzaken, Jes. 59:2.

Die ziel zoekt zijn overtuiging niet tegen te staan maar zoekt zulke gezelschappen en bedieningen waardoor zij nog meer overtuigd wordt. Zij scheidt van haar andere gezelschappen af. Deze overtuiging drijft de ziel naar God in Christus door bekering en geloof. Wel vrienden, is uw overtuiging zo, of is het maar als een zeeziekte, een zondags-ziekte en een overtuiging die maar voor een dag geldt? O, dan zijt gij nog niet getrokken.

Wel, wilt ge u nog niet laten trekken? De Heere breidt nog zijn handen uit en roept tot u: wendt u naar Mij toe, Jes. 45:22. Hij bidt en smeekt u, laat u toch bewegen en trekken, 2 Cor 5:20. Wat houdt u dan nog terug, is het vooroordeel tegen de dienst van God? Wel, gij zult het beter vinden als gij wel denkt. Niemand heeft het ooit beklaagd. Of zal de Heere over u moeten klagen op uw doodbed en in het oordeel?

B. Smytegelt

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 4 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Geen morgenwolk

Bekijk de hele uitgave van woensdag 4 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken