Bekijk het origineel

EEG-subsidies aan projecten in Nederlandse gemeenten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

EEG-subsidies aan projecten in Nederlandse gemeenten

Uit garantiefonds voor de landbouw

2 minuten leestijd

BRUSSEL — De Europese commissie heeft uit het EEG-oriëntatie- en garantiefonds voor de landbouw ƒ 20,7 miljoen beschikbaar gesteld voor agrarische structuurprojecten in ons land. Aan Nederland is een eerste serie van twintig subsidies toegewezen, waarvan het leeuwedeel s bestemd voor de Friese agrarische elektriciteitsvoorziening.

Voor de reeds aan de gang zijnde verwaring van de agrarische elektriciteits voorziening in de provincie Friesland is een subsidie van meer dan ƒ 8,5 miljoen gereserveerd.

De Coöperatieve centrale Aestlandse Westlandse in Honselerdijk is op een na het gulst bedacht. Die ki^'gt voor de vierde fase van zijn uitbreiding ƒ3.250.000.-. ƒ283.397,- en voor de bouw van een slachthuis voor runderen en varkens in Twello ƒ 200.261,-.

De groenten- en fruitveilin^ in Gnibbenvorst (L) krijgt voor zijn uitbreiding tot centraal veilingbedrijf ƒ864.750,-. Colijnsplaat op Noord-Beveland wordt ƒ 189.675,- gegeven.

Waterschappen

Er zijn twee subsidies voor waterhuishoudkundige projecten: voor het ontwateringsplan Hooghalen van het waterschap Drentse Aa ƒ228.280,-, voor de aanleg van een kanaal door de oude Lierpolder met bijbehorende werken in het Hoogheemraadschap Delfland ƒ 190.482,-.

Het bescheidenste bedrag ƒ 11.171,-, zal de aanleg van een zaadtuin voor Douglassparren in de gemeente Bakel en Milheeze (CNB) financieel wat gemakkelijker maken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 4 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

EEG-subsidies aan projecten in Nederlandse gemeenten

Bekijk de hele uitgave van woensdag 4 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken