Bekijk het origineel

Openingslessen Catechetencursus 21 augustus

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Openingslessen Catechetencursus 21 augustus

2 minuten leestijd

De openingslessen voor het nieuwe cursusjaar van de „Cursus Geestelijke Vorming" en de „Catechetencursus", waaraan docenten zijn verbonden van Hervormd Gereformeerde signatuur, zullen op zaterdag 21 augustus in gebouw Calvijn, Bergweg 6 te Zeist om 13.30 uur gegeven worden.<br />

De cursus geestelijke vorming bedoelt verdieping van de kennis van de Bijbel en de belijdenis. Onder de cursisten, wier aantal van jaar tot jaar toeneemt zijn jongeren en ouderen die meer willen weten van het geestelijke en kerkelijke leven in het verleden en in het heden. Onder hen zijn verscheidene ambtsdragers, die meer informatie willen hebben over de huidige kerkelijke en theologische problemen.

De cursus Geestelijke Vorming is tevens de onderbouw van de cursus tot opleiding voor het testimonium van catecheet.

Op de openingsdag zullen uitvoerige inlichtingen gegeven worden over doel, opzet en duur van de cursussen. ledere belangstellende, ongeacht tot welke kerk men behoort, is welkom om — zonder enige verplichting — kennis te komen maken met de opleiding. Voor of na de lessen (om vijf uur) zal er gelegenheid zijn voor een persoonlijk gesprek. De leiding hoopt op vele nieuwe cursisten.

Aan de cursus zijn de volgende docenten verbonden: ds. C. den Boer, Wageningen (Nieuwe Testament), ds. H. G. Abma, Putten (Ethiek), ds. K. Exalto, Hasselt (Kerkgeschiedenis), ds. R. J. van de Hoef, Harderwijk (Catechetiek. Psychologie), dr. H. Bout, Huizen (Oude 'Testament en Geloofsleer).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 4 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Openingslessen Catechetencursus 21 augustus

Bekijk de hele uitgave van woensdag 4 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken