Bekijk het origineel

Communisten in Italië gedogen Andreotti

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Communisten in Italië gedogen Andreotti

Programma voldoet aan eisen:

2 minuten leestijd

ROME — Premier Andreotti heeft woensdag het Italiaanse parlement op de hoogte gebracht van zijn regeringsprogramma dat staat of valt bij de goedkeuring van de communisten die van hun instemming zullen laten blijken door zich te onthouden van stemming.

Waarnemers menen dat het programma zoals dat door Andreotti werd gepresenteerd in grote trekken overeenkomt met het eisenpakket van de communisten met name ten aanzien van de aanpak van economische en sociale problemen. Andreotti beloofde het parlement dat zijn kabinet al het mogelijke zal doen om de inflatie van 20 procent terug te brengen en de strijd tegen de werkloosheid op grote schaal zal aanbinden, ook de tekorten op de betalingsbalans zullen ruimschoots de aandacht krijgen. Bovendien zegde Andreotti toe dat het overheidsbeleid zal worden gedecentraliseerd om de .bureaucratie terug te dringen. 4ff«»;• • • • -..-s'ici&r*

Lentng

In een interview verklaarde Napolitano, lid van het secretariaat van de commimistische partij, dat zijn partij zich inderdaad zal onthouden van stemming gezien de economische beleidsplannen van het kersverse kabinet-AndreottL

De premier liet ook weten dat hij zal proberen bij het internationale monetaire fonds een aanvullende lening los te krijgen van 500 miljoen dollar en er bij de Westduitse regering op zal aandringen de vervaldatum van een lening van twee miljard dollar per september, uit te stellen. De Italiaanse landbouw zal worden opgekrikt met een speciaal hulpverleningsprogramma dat past in het totaal van een voedselplan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Communisten in Italië gedogen Andreotti

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken