Bekijk het origineel

Duivelsgeloof uitbannen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Duivelsgeloof uitbannen

HERBERT HAAG:

1 minuut leestijd

TUBINGEN — Herbert Haag, professor in de rooms-katholieke theologie in Tübingen, heeft maandag verklaard dat alles wat het geloof aan de duivel versterkt uit religieuze werken en gebedenboeken moet worden verwijderd.

Haag herinnerde aan het overlijden van een Duits meisje op 22 juli na kerkelijke duiveluitdrijving. Hij meent dat de bisschoppen geen goedkeuring meer moeten verlenen aan plechtig exorcisme als eerste stap naar „het te boven komen van het geloof aan de kwade".

Het is jammer dat een prachtige kans voorbij is gegaan om de gebedenboeken te zuiveren met de publikatie van de nieuwe zangbundel, aldus Haag.

Anderen van de theologische faculteit in Tübingen wijzen erop dat de uitlatingen van professor Haag in strijd zijn met de rooms-katholieke leer. De paus heeft de laatste tijd herhaaldelijk gesproken over de aanwezigheid van de duivel in de wereld en niet alleen in figuurlijke zin.

Professor Haag geeft toe dat plechtige duiveluitdrijving juridisch niet kan worden verboden. "Maar men kan deze zaak stilzwijgend de wereld uit helpen, zonder besluiten op officiële herroepingen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Duivelsgeloof uitbannen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken