Bekijk het origineel

Nederland kreeg order 6 miljoen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Nederland kreeg order 6 miljoen

Legpluimveebedrijven voor Tunesië

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — Twee Nederlandse bedrijven uit de coöperatieve sfeer gaan in Tunesië vier grote legpluimveehouderijprojecten uitvoeren. De bouvv^ en inrichting van de vier projecten zal naar verwachting eind 1977 gereed zijn, de kosten bedragen ƒ 6 miljoen.

De Tunesische minister van Landbouw, Hassan Belkhoja, heeft vorige week zijn handtekening onder de opdracht geplaatst.

De totale order is gegaan naar Landwerk NV in Veghel, een dochteronderneming van Cehave NV, het bedrijf van de coöperatie van de Noordbrabantse Christelijke Boerenbond. Landwerk NV, die gespecialiseerd is op inventarissen voor pluimvee en varkensstallen, heeft de bouw van de stallen voor dit project uitbesteed aan de in Deventer gevestigde afdeling landbouwbedrijfsuitrusting van de Landbouw-topcoöperatie Cebeco-handelsraad in Rotterdam.

Van de vier projecten komen er drie, bestemd voor eenmaal 60.000 en tweemaal 50.000 legkippen, in het noorden van Tunesië, nabij de hoofstad Tunis. Het vierde, een hennenopfokbedrijf voor 70.000 dieren, komt in het zuidelijk deel van de republiek, op ongeveer 350 kilometer afstand van Tunis.

In totaal gaan de vier bedrijven zestien legbatterijstallen en vier opfokstallen omvatten. De eierlokalen worden ingericht met koelinstallaties en eiersorteermachines.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Nederland kreeg order 6 miljoen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken