Bekijk het origineel

Groenteprijzen nu erg wisselvallig

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Groenteprijzen nu erg wisselvallig

Eerste helft deze week

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Het prijsverloop op de Nederlandse groenteveilingen heeft de eerste lielft van deze week een vrij wisselvallig beeld vertoond, zo blijkt uit mededelingen van het Centraal Bureau van de Tuinbouwveilingen.

Bonen en andijvie deden ook nu nog enige guldens per kilo, maar vergeleken met vorige eeek ging er bij snijbonen toch meer dan een gulden af, bij sperziebonen een paar kwartjes, terwijl andijvie juist nog enige stuivers duurder werd.

De gemiddelde veilingprijs van snijbonen gedurende de vorige week was ƒ 5,36 per kilo tegen ƒ 2,19 een jaar geleden. Deze week daalde hij, dank zij een stijgende aanvoer: maandag was de gemiddelde dagprijs ƒ4,41, dinsdag ƒ4,56, woensdag ƒ 3,80. sperziebonen, die vorige week gemiddeld ƒ 4,58 kostten, tegen ƒ0,87 een jaar geleden, deden nu achtereenvolgens gemiddeld ƒ 4,29, ƒ 3,85 en ƒ 3,99.

Andijvie deed maandag, dinsdag en woensdag respectievelijk ƒ2,96, ƒ2,87 en ƒ2,69. De prijs ging dus omlaag, maar bleef toch boven het gemiddelde van vorige week, ƒ2,53 (tegen ƒ0,35 vorig jaar).

Bloemkool

Bloemkool werd duurder als gevolg van een dalende aanvoer, die vermoedelijk op zijn beurt een gevolg is van de onwaarschijnlijk hoge aanvoer van vorige week. Bloemkool bereikte voor vorige week al een topprijs van ƒ2,44 per stuk. Vorige week ging dat omlaag tot ƒ 1,73, altijd nog aanzienlijk meer dan de ƒ0,77 van een jaar tevoren. Maandag was er een dalinkje tot ƒ 1,70, maar dinsdag en woensdag brachten weer verhogingen tot respectievelijk ƒ1,80 en ƒ 1,87.

Kropsla van de volle grond is, als gevolg van een tegenvallende aanvoer, woensdag met ƒ 0,87 per krop nog net iets hoger gekomen dan het weekgemiddelde van ƒ 0,865 van vorige week (tegen ƒ0,19 vorig jaar). Dit nadat de prijs maandag en dinsdag gezakt was tot respectievelijk ƒ 0,79 en ƒ 0,76.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Groenteprijzen nu erg wisselvallig

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken