Bekijk het origineel

Pakhuis met vergiften had geen vergunning

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Pakhuis met vergiften had geen vergunning

Vragen van raadslid in Tiet

2 minuten leestijd

• AMSTERDAM — Langs de grachten is altijd wel wat te zien: als je ]e ogen maar open houdt..

TIEL — Het PvdA-raadslid P. LOoeffen heeft aan b. en w. van Tiel gevraagd of de gemeente wel op de hoogte is van de aanwezigheid van alle gebouwen waar gevaarlijke stoffen zijn opgeslagen. Hij stelde deze vraag naar aanleiding van het vertrek onlangs van een depot van een Groningse Aagrunol (gewasbescherniingsprodukten, onderdeel van Akzo Pharma) uit de binnenstad van Tiel. Het is gebleken dat dit depot 16 jaar lang heeft gewerkt zonder een hinderwetvergunning, aldus de heer Loeffen.

Het raadslid stelde de vragen mede naar aanleiding van de gebeurtenissen rond het bedrijf Verdugt, dat in het nieuws kwam door het vrijkomen van natriumarseniet. Volgens de heer Loeffen wordt het hoog tijd dat de gemeente schoon schip maakt en precies te weten komt waar in de gemeente gevaarlijke stoffen liggen opgeslagen.

De bewering van het Tielse raadsUd, dat het depot nooit een hinderwetvergunning heeft aangevraagd, kon een woordvoerder van Akzo woensdagavond ontkennen noch bevestigen door afwezigheid van direct betrokkenen. Evenmin was iets te zeggen of het bedrijf een hinderwetvergunning nodig had.

Het depot in Tiel was oorspronkelijk in gebruik bij Orgachemia, dat enkele jaren geleden door Aagrunol werd overgenomen. Acht weken geleden is het depot opgeheven omdat het pand moet worden afgebroken.

Ook drs. K. F. Broekens, burgemeester van Tiel, verklaarde woensdagavond dat nog geen antwoord te geven is op de vraag of het inmiddels vertrokken bedrijf vergunning had dan wel gehad moest hebben. Naar aanleiding van de vraag van het raadslid, dat ook vragen stelde over de kwestie rond de gifwolk, is een onderzoek begonnen, aldus de burgemeester.

Petities

Een delegatie uit Tiel, bestaande uit vertegenwoordigers van de wijkraad Tiel-West en de milieugroep Tiel en omstreken» gaat donderdagochtend in Den Haag praten over de situatie die in' Tiel is ontstaan nadat vorige week een gifwolk vrijkwam van een chemisch bedrijf. De delegatie zal staatssecretaris Hendriks (Volksgezondheid) 's ochtens (om 11.15 uur) in verband met deze affaire drie petities aanbieden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Pakhuis met vergiften had geen vergunning

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken