Bekijk het origineel

Dordt en Biesbosch vragen steun bij bestrijden botulisme

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Dordt en Biesbosch vragen steun bij bestrijden botulisme

2 minuten leestijd

DORDRECHT — De gemeente Dordrecht en het recreatieschap Nationaal Park de Biexosch hebben rijkssteun gevraagd voor de bestrijding van het botulisme. De instanties geven ieder zesduizend gulden per week uit aan het vergaren en vernietigen van kadavers v.. -.Uervogels.

Ze hebben in een brief aan de ministers van Verkeer en Waterstaat, van Landbouw en van Volksgezondheid en aan staatssecretaris Meijer van CRM uiteengezet, dat ze financiële en organisatorische hulp nodig hebben om de botulisme-epidemie het hoofd te kunnen blijven bieden. De gemeente Dordrecht en het recreatieschap schrijven de bewindslieden dat tijdens de vogeltrek het botulisme zoveel slachtoffers zal maken, dat het verzamelen van de kadavers de krachten van het plaatselijk gezag te boven zal gaan. Ze willen dat de rijksoverheid geld geeft voor het inzamelen van de lijken, en dat er bovendien technische , financiële en organisatorische hulp komt voor het op korte termijn treffen van andere maatregelen. Daarmee bedoelen ze het doorspoelt.. ,an de meest vervuilde kreken met pompen en het verjagen van trekvogels uit het meest besmette gebied. Deze beide methoden moeten volgens de brief gecombineerd worden, omdat een enkelvoudige aanpak een te beperkt resultaat zou hebben.

Verandering nodig

Op langere termijn moet volgens de gemeente en het recreatieschap de waterhuishouding van de Dordtse Biesbosch veranderd worden, zodat er weer doorstroming van het water ontstaat. Dat zou kunnen gebeuren door het doorsteken van de dam van Engeland of door het plaatsen van een gemaal tussen Nieuwe Merwede en het centrale deel van de Dordtse Biesbosch, aldus de briefschrijvers.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Dordt en Biesbosch vragen steun bij bestrijden botulisme

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken