Bekijk het origineel

Trek mij

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Trek mij

2 minuten leestijd

<br />

De Heere zegt: dit zijn wel de middelen om zalig te worden. Maar gij verdient het daar niet mede, noch zult gij Mij daardoor bewegen. Evenwel ontferme Ik Mij dien Ik wil en verhard dien Ik wil.

En als dit nu een zondaar gepredikt wordt, die zo zijn best doet om gelukkig te zijn, dan is dit hem een dwaasheid, want hij begrijpt niet de dingen die des Geestes Gods zijn, hij kan dat niet verstaan, 1 Cor. 2:14.

Hij zegt, zou ik zoveel doen en zou de Heer zo hard zijn dat Hij op mij noch op mijn pogen acht zou slaan? Dat kan hij niet aannemen en zo steunt hij op zijn daden en wacht zo de zaigheid.

Maar een kind van God die de Heere verder verlicht heeft en het harte veranderd, die zegt: dit is mijn belijdenis en dat neem ik aan en geloof dat ook. : Ik weet dat mijn goeddoen niet met al verdienen kan. Ja hij stemt het zo hartelijk toe dat in hem niets goeds woont, Rom. 7:18. Hij belijdt zo oprecht dat hij zelfs niet ééne goede gedachte kan voortbrengen van zichzelf, maar dat al zijn bekwaamheid uit God is, 2 Cor. 3:5. En dat Hij in ons moet werken, beide het willen en volbrengen naar Zijn welbehagen, Philip. 2:13.

En dat wist de bruidskerk ook en erkent het in het Hooglied. Zij erkent dat zij gedurig de trekking van node heeft. Daarom zegt zij: Trekt mij, en wij zullen U nalopen.

B. Smytegelt

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Trek mij

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken