Bekijk het origineel

Jaiair en zes maanden geëist voor doodslag

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Jaiair en zes maanden geëist voor doodslag

Overspannen moeder doodde baby

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Wegens doodslag op haar zes maanden oude dochtertje Lennie hoorde de 29-jarige Ridderkerkse moeder H. J. G. die woensdag terecht stond voor het gerechtshof in Den Haag, een jaar en drie maanden gevangenisstraf tegen zich eisen.

rekeningsvatbaar voor haar daden noemde. ,,De officier van justitie bij de rechtbank Rotterdam baseerde zijn tbr-eis op het eerste psychiatrisch rapport, dat de jonge moeder in sterke mate verminderd toerekeningsvatbaar achtte", aldus de procureur-generaal.

De rechtbank Rotterdam had de vrouw, die op 20 januari 1976 in de douche van haar woning haar baby dodelijk hoofdletsel toebracht, na een eis van anderhalf jaar cel en TBR veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk. De officier van justitie tekende hierop hoger beroep aan.

De procureur-generaal mr. F. Baron van Voorst tot Voorst baseerde zijn eis op een tweede psychiatrisch rapport, dat de vrouw in verminderde mate toehet vetgehalte van de consumptiemelk. De volle melk zou dan niet op 1 oktober, maar op 1 januari a.s. van 3,2 op 3,5 procent vet komen en Nederland zou met België in de pas lopen.

In de woensdag gehouden bestuursvergadering van het produktschap voor zuivel is dit meegedeeld. Produktschapsvoorzitter drs. H. Schelhaas over dit eventuele uitstel met drie maanden: „Het zou beter drie eeuwen kunnen zijn."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Jaiair en zes maanden geëist voor doodslag

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken