Bekijk het origineel

Italië ontving dit jaar al 200 miljard van EIB

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Italië ontving dit jaar al 200 miljard van EIB

Merendeel bestemd voor zuiden des lands

2 minuten leestijd

Oe Europese InvesteriiiKsbank heeft twee nieuwe kredieten tot een totale waarde van lire 5.6 miljard (6 miljoen rekeneenheden) verstrekt voor twee projecten in Zuid-Italië, die werkgelegenheid kunnen scheppen voor meer dan 600 man. Hiermede komt de totale kredietverlening van de Bank in Italië dit jaar op lire 200 miljard, waarvan het grootste deel bestemd was voor Zuid-Italië en de Italiaanse eilanden.

Het grootste van de twee kredieten — lire 4 miljard — is voor acht jaar en tegen een rentevoet van 9% toegekend aan de overheidsondememing EFIM — Ene Partecipazioni e Finanziamento Industria Manifatturiera. Het bedrag zal vervolgens ter beschikking worden gesteld aan de kortgeleden door Pirelli S.p.A. en de Insud — Nuove Iniziative per il Sud S.p.A. — onderdeel van de EFIM-groep — opgerichte onderneming Gommafer.

Gommafer zal, mede met behulp van dit krediet, te Ferrandina (Matera) in Basilicata een fabriek bouwen van transportbanden en rubbervellen, waarvoor in totaal ongeveer lire 17 miljard in vaste activa dient te worden geïnvesteerd. De fabriek is van belang voor de werkgelegenheid in deze streek die nog onvoldoende is geïndustrialiseerd.

Het tweede krediet van lire 1,6 miljard is eveneens voor acht jaar en tegen een rentevoet van 9% toegekend aan de IMI — Istituto Mobiliare Italiano voor de uitbreiding en modernisering van een fabriek van industriële koolstofprodukten te Ascoli Piceno (Marken).

Het project zal worden uitgevoerd door de Elettrocarbonium S.p.A. te Milaan, die samenwerkt met een belangrijke, op hetzelfde gebied werkzame Duitse groep. De investeringen in vaste activa zullen lire 3,9 miljard bedragen en de produktiecapaciteit zal met ongeveer 5000 ton per jaar worden uitgebreid.

Het project vormt een onderdeel van een investeringsprogramma dat deze groep al sinds enkele jaren in Zuid-Italië uitvoert. Met steun van Europees kapitaal zijn daar reeds verschillende technisch zeer geavanceerde produktie-eenheden geschapen, die vooral voor de export werken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Italië ontving dit jaar al 200 miljard van EIB

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken