Bekijk het origineel

„Vakantiereis

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

„Vakantiereis"

2 minuten leestijd

Daarom is het goed, de „vooroordelen" van die lotgenoten enigszins weg te nemen., Wie weer eens voor langere tijd „op reportage" gaat naar het buitenland, kan er van op aan, dat hij (zij) bijv. van medewerkers op het niet-redactionele gedeelte van het bedrijf opmerkingen toegevoegd krijgt als „zo, al wéér op een betaalde vakantie?" of ,Jullie werken altijd maar een paar uur per dag, en moet je nu zo nodig ook nog weer er tussen uit?" of ,Je maakt mij niet wijs, dat jij in... (bijv. Nairobi, Boedapest, Torre Fellice) de gehele dag druk bezig bent voor die krant".

(In het laatste geval willen wij de critici gemakshalve wel eens gelijk geven, al was 't' maar om ze nog wat te „voeren" en verder van het gezeur af te zijn).

Wat is dan in ons geval wèl de werkelijkheid, los van het aan de buitenkant zo aanlokkelijk lijkende reisjes maken in den vreemde? Die werkelijkheid is bijv.: het gezin langere tijd in de steek moeten laten. Met bagage sjouwen om nog net op tijd vliegtuig of boot te halen (of te missen). Moeilijkheden hebben om je dagelijks werk goed te kunnen uitvoeren, omdat de accommodatie zo belabberd is, de telefoonverbinding maar niet tot stand komt, een telexapparaat onvindbaar is en de posterijen besluiten, te werken wanneer zij zin hebben. • IVIet bagage sjouwen en in het vliegtuig uitrusten. de koffer eigenmachtig naar Londen afreisde, of — zoals vorig jaar nog gebeurde — niet uit Nairobi via Frankfurt am Main naar Schiphol kwam, maar om duistere redenen naar Rome vertrok en daar een dag of tien onvindbaar bleef... Zoals gezegd echter, ditmaal iets over Edinburgh.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 6 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

„Vakantiereis

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 6 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken