Bekijk het origineel

Doorbreken

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Doorbreken

1 minuut leestijd

<br />

De evangelist wijst de kamerling op het Lam Gods, de Heilige Geest predikt dat in zulk een Moormans hart. Dan ziet hij het Lam Gods en gelooft van ganser harte. Dan kan men met zulk een geloof triumferen.

Straalt Jezus in het harte zo dat Lam, dan regeert Hij ook in ons hart en woont daarin. Dan genieten wij de genade van een paradijs en wij hebben een voorsmaak des hemels, wij ondervinden dat wij met Zijn bloedige genade overstroomd zijn. Hij komt ons nabij en wij komen en leggen ons in geloof voor Zijn voeten neer en zien in Zijn geopende zijde vergeving van zonden en de verworven kracht voor een arm zondaar, die in Hem gelooft.

Dan kunnen zij alle hindernissen te boven komen en door alle banden der natuur doorbreken en ons met ziel en lichaam aan Hem overgeven, wij hebben genade om door te breken en al onze vijanden dood te geloven. Al keerde de ganse wereld het onderste boven, het is haar recht, ja voorrecht, de maan onder haar voeten te treden, haar wandel is toch in de hemel.

David Brunings

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 6 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Doorbreken

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 6 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken