Bekijk het origineel

Regering moet helpen problemen oplossen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Regering moet helpen problemen oplossen

Bouwnijverheid heeft stimulans nodig

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Het (overkoepelend) Algemeen Verbond Bouwbedrijf (AVBB) heeft de regering gevraagd in 'de definitieve tekst van de rijksbegroting voor 1977 een oplossing te geven voor de problemen, waarmee de bouwnijverheid heeft te kampen.

Het AVBB heeft in een brief aan de ministerraad verklaard van mening te zijn, dat de bouwproduktie een krachtige stimulans verdient, in het bijzonder ook, omdat het uitstralingseffect van toenemende bouwactiviteiten op de gehele industriële activiteit zo groot is.

Er zal op korte termijn een samenhangend bouwbeleid moeten worden gepresenteerd, dat alle relevante regeringsvormen toetst op hun effecten voor de bouwproduktie. Thans moet men vaststellen, dat onzekerheid en onduidelijkheid een gelijkmatige voortgang van de bouwproduktie dreigen te frustreren en daarmee het toch al te lage werkgelegenheidsniveau nog ernstiger aantasten.

Slecht klimaat

Investeerders, toch al slecht te spreken over hun klimaat, ontberen duidelijke richtlijnen voor hun beslissingen. Zij moeten het doen met de vage facetten uit de economische structuurnota. Hun investeringsgeneigdheid wordt nadelig beïnvloed door de dreiging van d^; vermogensaanwasdeling. Aarzeling en|i , terughoudendheid zijn het antwoofcf^ van deze voor de bouw zo belangrijke opdrachtgevers.

Het thans gepresenteerde ontwerp van wet op de stadsvernieuwing biedt evenmin een helder perspectief, zowel de financiële waarborgen als de datum van invoering zijn vaag.

Wordt op tal van plaatsen de woningbouw gesmoord als gevolg van de ruim-;; telijke ordeningspolitiek, de voortgang^, in de produktie van premiehuurwoningen is twijfelachtig nu de beleggers het laten afweten. (Van onze correspondent)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 6 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Regering moet helpen problemen oplossen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 6 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken