Bekijk het origineel

Rode-Kruiswagens in Beiroet beschoten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Rode-Kruiswagens in Beiroet beschoten

Zelfs geen erbarmen voor gewonden

1 minuut leestijd

BEIROET — De situatie in het door falangisten nu reeds zeven weken belegerde vluchtelingenkamp Tel Zaatar is erbarmelijk. Gisteren moest het Rode Kruis een nieuwe poging ter evacuatie van zwaar gewonden gedeeltelijk opgeven doordat haar wagens beschoten werden. De bewoners van het kamp wat door sommigen als een concentratiekamp wordt gekwalificeerd, hebben gebrek aan water en voedsel. Zij krijgen een rantsoen van één bordje linzen per dag.

CHAMOUN

Bij de beschieting werd de Zwitserse chauffeur van een voertuig van het Rode Kruis gewond en werden enkele gewonden in de wagen getroffen. Kort voor het incident besloot het Rode Kruis reeds de evacuatie te bekorten vanwege de chaotische toestand op het voetbalveld vanwaar de gewonden werden afgevoerd. Niet-gewonden, die eveneens geëvacueerd wilden worden, klampten zich vast . aan de Rode-Kruisvoertuigen. Zo konden slechts zeventig gewonden worden weggebracht, terwijl 27 niet-gewonde kampbewoners die op de wagens sprongen, eveneens wegkwamen.

Palestijnse bewakers, die in de lucht schoten, drongen de niet-gewonden terug naar het kamp. Plotseling weerklonk het vuur van een sluipschutter door het open veld dat aan het kamp grenst.' Men weet niet wie de schoten loste.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 7 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Rode-Kruiswagens in Beiroet beschoten

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 7 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken