Bekijk het origineel

Gerechtelijke vervolging van zeshonderd vissers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Gerechtelijke vervolging van zeshonderd vissers

Overschrijding quoteringsmaatregelen

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Meer dan zeshonderd vissers van de Nederlandse platvisvloot, die vorig jaar wegens overschrijding van de vangstbeperkende maatregelen een proces-verbaal kregen, zullen alsnog worden vervolgd. Mr. P. A. H. Bos, advocaat-generaal bij het Gerechtshof in Den Haag heeft dit meegedeeld.

Omdat het om zaken van vorig jaar gaat is besloten deze af te doen door middel van transactie. De betrokken vissers zullen boetes moeten betalen variërend van ƒ 500 tot ƒ 1000. Hiervoor krijgen zij binnenkort een acceptgirokaart toegestuurd. Betalen de vissers de gevraagde geldsom niet dan zullen zij voor de rechter moeten verschijnen.

Europese Hof

De ruim 800 processen-verbaal, die in totaal tegen de zeshonderd vissers waren opgemaakt, hebben voor afdoening moeten wachten op een uitspraak van het Europese Hof in Luxemburg of Nederland binnen EEG-verband eigenlijk wel gerechtigd was een quoteringsmaatregel voor de visserij ter bescherming van de platvisstand, te nemen. Het Hof in Luxemburg heeft onlangs de Nederlandse overheid in het gelijk gesteld. "Er was toen geen enkel beletsel meer om de vervolging van de oude zaken voort te zetten", aldus mr. Bos.

De overtreders van de quoteringsmaatregelen voor tong, na 1 december 1975, ongeveer twintig tot dertig vissers, zullen volgens mr. Bos niet op de clementie behoeven te rekenen die ten aanzien van de zeshonderd vissers wordt betracht.

Strenger

Vissers die dit jaar de vangstbeperkende maatregelen overtreden zullen volgens advocaat-generaal mr. Bos aanzienlijk strenger worden aangepakt. Tot nu toe zijn er dit jaar nog geen processen-verbaal opgemaakt wegens overschrijding van de vangstbeperkende maatregelen, aldus Bos. Wel voor het weigeren om opgave te doen van de vangst.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 7 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Gerechtelijke vervolging van zeshonderd vissers

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 7 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken