Bekijk het origineel

Viking-project

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Viking-project

1 minuut leestijd

PASADENA — Foto's van Viking-2, sinds zaterdag in een elliptische parkeerbaan rond Mars vliegend, bewijzen dat het water in de Marsbodem voor een klein deel verdampt in de atmosfeer. Uit de foto's blijkt dat dit water zich als een dunne nevel verzamelt boven het Martiaanse „laagland" en op de bodem van sommige Marskraters. ,,Dit gegeven is van groot belang voor het eventueel aanwezig zijn van levensvormen op de rode planeet", verklaarde Dr. William Baum, een van de deskundigen die in Pasadena de binnengekomen foto's evalueert. De Amerikaanse instrumentencapsule Viking-1 zal na de landing van haar zusterstation op Mars sterk in haar activiteit moeten worden beperkt teneinde de resultaten van Viking-2 te kunnen laten ontvangen. De reden daartoe is de begrensde computercapaciteit op het volgcentrum in Pasadena.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 13 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Viking-project

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 13 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken