Bekijk het origineel

ABN boekt foi% mast

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

ABN boekt foi% mast

2 minuten leestijd

AMSTERDAM — De Algemene Bank Nederland heeft in het eerste halfjaar van 1976 een geconsolideerde winst behaald van ƒ 86,8 min. Dit betekent ten opzichte van de ƒ 75,5 min. in dezelfde periode van 1975 een stijging met 15 pet.

Voorgesteld wordt het interimdividend te verhogen van ƒ 10 tot ƒ 11. Naar keuze kan dit dividend geheel in contanten worden opgenomen dan wel voor ƒ 6,20 in contanten en voor 2 pet. in gewone aandelen ten laste van de agioreserve.

De aandelen zullen gerechtigd zijn tot het slotdividend over 1976 en het dividend over volgende boekjaren. Vorig jaar werd het interimdividend geheel in contanten uitgekeerd. Het balanstotaal van de ABN is met 10,8 pet. gestegen tot ƒ 53,1 miljard, zo heeft de Raad van Bestuur bekendgemaakt.

De geconsolideerde winst over de eerste zes maanden van 1976 is ontstaan na toevoeging van ƒ45 min. (v.j. ƒ39,6 min.) aan de voorziening tegen algemen risico's en na belastingen ad ƒ97,7 min. (ƒ78,9 min.).

De nettowinst van Bank Mees en Hope, inclusief het assurantiebedrijfVelke winst begrepen is in het geconsolideerde resultaat, bedraagt na toevoeging aan de voorziening tegen algemene risico's en na belastingen ƒ 13,1 min. tegen ƒ 11,8 min. in de eerste zes maanden van het vorige jaar, een stijging van 11 pet. De Raad van Bestuur heeft geen ongunstige ver

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 16 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

ABN boekt foi% mast

Bekijk de hele uitgave van maandag 16 augustus 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken