Bekijk het origineel

Oeganda

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Oeganda

2 minuten leestijd

NICOSIA — Het particuliere vliegtuig van president Amin van Oeganda, een tweemotorige „Falcon Jet" is door twee Amerikaanse vliegers gekaapt, zo is zondag in de Cyprische hoofdstad Nicosia vernomen. De kaping kwam aan het licht toen op de luchthaven van Larnaca onderhandelingen werden gevoerd tussen de verkeerstoren en het Palestijnse commando dat de KLM-machine City of Madrid in zijn macht had. De bemanning van de Falcon Jet vroeg toestemming op te stijgen voor een vlucht naar Jeruzalem, maar dit werd geweigerd omdat de luchthaven voor al het vliegverkeer gesloten was. Later bleek dat president Amin de Amerikanen had verzocht een proefvlucht met zijn toestel te maken, dat indertijd beschadigd was bij de Israëlische actie op de luchthaven van Entebbe. De Amerikanen deden wat hun gevraagd was. Zij hadden echter de brandstoftanks helemaal laten vullen en keerden niet naar Entebbe terug. In Larnaca verklaarden zij het toestel aan de Israëlische autoriteiten te willen teruggeven die het enkele jaren geleden aan het Oegandese staatshoofd hadden gegeven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 6 september 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Oeganda

Bekijk de hele uitgave van maandag 6 september 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken