Bekijk het origineel

Raad van Kerken bereidt kerkenconferentie voor

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Raad van Kerken bereidt kerkenconferentie voor

2 minuten leestijd

AMERSFOORT — Na een uitvoerige discussie heeft de Raad van Kerken zojuist unaniem besloten over enige jaren wederom een grote kerkenconferentie te houden, gelijk aan die, welke in 1974 in Utrecht plaatsvond, zo meldt de sectie publiciteit van de raad.

Wanneer dat precies zal zijn, hoe deze zal worden voorbereid en georganiseerd en welke onderwerpen op de agenda zullen staan, zullen nog punten van overleg zijn tussen het moderamen van de raad en de sectie oecumenische actie. In zijn november-vergadering hoopt de raad op die punten dan tot besluiten te kunnen komen. Vervolgens zullen deze plannen in de ledenkerken en de overige secties van de raad aan de orde komen.

Een dergelijke kerkenconferentie maakt deel uit van een beleidsplan van de raad voor de komende jaren en beoogt de verschillende onderdelen en projecten daarvan op een breder vlak ter bespreking te brengen. Daarmee wordt tevens de communicatie tussen de leden-kerken en de relatie van de raad met het grondvlak verdiept en verstevigd.

Hoewel het er in de discussie aanvankelijk even op leek, dat door dr. J. Rinzema (Geref.) en dr. H. A. van Munster (R.-K.) de conferentie als zodanig ter discussie werd gesteld bleek later dat het daarbij alleen ging om de wijze waarop deze kerkenconferentie zal worden voorbereid en georganiseerd, de onderwerpen die daar zullen worden behandeld en de datum.

Over het algemeen vond men dat de voorbereidingstijd niet te kort zou moeten zijn. Het bleek, dat er reeds een vrij grote overeenstemming was over twee onderwerpen, die op de kerkenconferentie op de agenda zouden moeten staan. Het zijn de reeds lopende projecten „Rekenschap geven van de hoop die in ons is" en „Nieuwe levensstijl". Dit laatste onderwerp was de vrucht van de conferentie in 1974 en heeft sindsdien een groot aantal mensen uit diverse kerken beziggehouden.

In de vergadering werd nog gesuggereerd, dat het probleem van de polarisatie vele kerkleden bezighoudt. Men was van oordeel, dat dit thema vanzelf aan de orde komt bij elk onderwerp dat op zulk een conferentie wordt aangesneden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 16 oktober 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Raad van Kerken bereidt kerkenconferentie voor

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 16 oktober 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken