Bekijk het origineel

„Ik dien gehele onderwijs

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

„Ik dien gehele onderwijs"

Wethouder K. Meuleman:

2 minuten leestijd

(Van bnze correspondent) Tijdens de behandeling van de gemeentebegroting IJSSELMUIDEN voor 1977 heeft de PvdA-fractie bijzonder felle kritiek geleverd op het beleid van de wethouder voor onderwijszaken, de heer K. Meuleman. Dit met name ten aanzien van de aansluiting van IJsselmuiden bij een protestants christelijke schoolbegeleidingsdienst. (SBD). In zijn algemene beschouwingen • nerende rol zou hebben gespeclii. beschuldigde de woordvoerder van de PvdA-fractie, de heer Van Dieren, de wethouder ervan dat deze had gehandeld naar persoonlijke voorkeur. De heer Van Dieren noemde dit ,,voorkeurmanipulaties, die ten koste kunnen gaan van het leerplichtige kind en die daarnaast extra gemeentegelden opeisen. Wij keuren dit ten zeerste af, of sterker nog — wij zullen dit bestrijden en degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn het blijvend voor de voeten gooien", aldus de PvdA-er.

In zijn antwoord wees wethouder Meuleman resoluut van de hand dat zijn persoonlijke voorkeur een domi,,Als wethouder dien ik het gehele onderwijs in de gemeente" zo zei de heer wethouder. Hij wees erop dat het omstreden besluit in mei jl. was genomen, nadat uit een enquête was gebleken dat slechts 20% van de plaatselijke scholen wilde gebruik maken van een algemene SBD. Wat de financiële consequenties betreft, wees de wethouder erop dat de provinciale staten van Overijssel inmiddels hebben besloten tot subsidiëren van de algemene SBD te Zwolle. Dit echter onder de voorwaarde, dat zodra de minister van Onderwijs bijzondere begeleidingsdiensten accepteert, deze eveneens een provinciale subsidie zullen ontvangen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 16 december 1976

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

„Ik dien gehele onderwijs

Bekijk de hele uitgave van donderdag 16 december 1976

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken