Bekijk het origineel

Kerken geven brochure uit over abortus

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kerken geven brochure uit over abortus

2 minuten leestijd

DEN HAAG — De Hervormde Kerk en de Gereformeerde Kerken in Nederland zullen zeer binnenkort gezamenlijk een brochure uitgeven over het vraagstuk van de abortus provocatus. Uitgangspunt is een rapport, dat enige jaren geleden door de Hervormde Kerk werd uitgegeven en op de resultaten van een uitvoerige discussie in de synode van de Gereformeerde Kerken. De brochure is in de eerste plaats bedoeld voor de leden van deze kerken.

In een voorwoord zeggen moderamen (besturen) van beide kerken dat „hoe de wetgeving in het parlement op dit punt mag worden geformuleerd, voor de gemeente van Jezus Christus gelden nog andere wegwijzende gegevens, dan wat is neergelegd in de wetten van het land".

Voorts wordt in dit geschrift gezegd, „dat dit geen kerkelijke encycliek is die gewetens bindt, maar een ernstige poging om in het raam van een pastoraal gesprek te luisteren naar de Bijbel in de overtuiging, dat deze ook op deze weg een lamp voor onze voet wil zijn en een licht op ons pad".

Het standpunt van de kerken, dat in deze brochure, die de titel draagt „Wat te denken over abortus provocatus" uiteengezet wordt, komt neer op het „neen... tenzij". In wezen wijzen deze kerken de abortus provocatus af, maar het „tenzij" houdt in, dat van geval tot geval beslist moet worden. Dat betekent, aldus de brochure, „dat er ook anderen dienen te zijn tot wie men zich kan wenden om alles door te praten en hulp te ontvangen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 18 december 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Kerken geven brochure uit over abortus

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 18 december 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken